Brašno od slanutka jje bezglutensko brašno, a možete ga bez problema napraviti sami kod kuće. Kako napraviti brašno od slanutka?
Sastojci potrebni za pripremu brašna od slanutka:
- voda
- slanutak
Priprema brašna od slanutka:
Najprije namočite slanutak preko noći.
Pobrinite se da ih prekrijete s dovoljno vode jer će se proširiti 2-3 puta od svoje veličine. Procijedite vodu i dobro isperite. Zatim osušite što više možete. Osušite slanutak na sunčanom toplom mjestu ili u pećnici na 50 stupnjeva Celzijusa oko 12 sati.
Rasporedite slanutak u jednom sloju preko lima za pečenje, za najbrže vrijeme sušenja. Kada se slanutak potpuno osuši, sameljite ga kako biste napravili brašno od slanutka. Ako nije potpuno suh,dobit ćete pastuu umjesto brašnai.
Slanutak miksajte u blenderu ili mlincu za začine. Na kraju prosijte brašno da uklonite sve grudice. Dobiveno brašno od slanutka čuvajte u hermetični zatvorenoj posudi do dva mjeseca.