Ovdje se nalazi jednostavan recept koji pokazuje kako napraviti bademovo brašno. Bademovo brašno izvrsno je za recepte bez glutena i žitarica sa samo 1 blenderom, 1 sastojkom i potrebnih 5 minuta.
Sastojci potrebni za izradu bademovog brašna:
- 200 g blanširanih badema (narezanih ili cijelih)
Kako napraviti bademovo brašno?
Dodajte bademe u blender velike brzine i miksajte na visokoj dok ne dobijete fino praškasto brašno. Preporučujemo da blender uključite na najjaču postavku 5-10 sekundi. Zatim stanite, protresite posudu blendera i udarite po stranama kako biste otresli grudice koje su se stvorile na stranama. Ponovno blendajte dok ne postane fino i praškasto, sve u svemu oko 10-15 sekundi blendanja. Znat ćete da ste pretjerali ako se počne pretvarati u bademov maslac ili se skupljati sa strane.
Provjerite ima li u blenderu komadića orašastih plodova i nastavite s blendanjem, povremeno uklanjajući blender s baze i protresajući kako biste bili sigurni da su svi bademi dobro izmiksani. Upravo ste naučili kako napraviti bademovo brašno. Prebacite u staklenku ili spremnik i čuvajte do 1 mjeseca bez hladnjaka, često i duže. Sada ste sigurni kako napraviti bademovo brašno koje se može koristiti u mnogim receptima.