Bakalar je popularna bijela riba koja je mesnata i sadrži vrlo malo kostiju. To je svestrana riba koja se može kuhati na više načina, uključujući prženje u tavi ili pečenje. Iako bakalar ima visok kolesterol, ima malo zasićenih masti, visoko omega 3 ulje i izvrstan je izvor vitamina i minerala.
Bakalar se namače kako bi mu smanjili snažan „riblji“ miris. Sastojci potrebni za recept za bakalar su 2 fileta bakalara, 60 ml mlijeka, kukuruzno brašno, crni papar, sol, biljno ulje, sok od limuna, peršin i čili u prahu.
Za pripremiti bakalar na ovaj način najprije pripremite filete bakalara. Isperite ih pod tekućom vodom nekoliko minuta i osušite papirnatim ručnikom da upiju višak vode. Zatim dolazimo do načina kako namočiti bakalar. Najprije ulijte mlijeko u plitku posudu. Zatim stavite filete u posudu sa mlijekom. Namačite filete u mlijeku 15 minuta. Mlijeko uklanja jake "riblje" mirise. Ovo je najjednostavniji način kako namočiti bakalar. Kada namočite bakalar nastavite sa pripremom.
U plitkoj zdjeli pomiješajte kukuruzno brašno, sol i papar. Začinjeni obrok možete prenijeti na tanjur ako nemate odgovarajuću zdjelu. Lakše je premazati filete kukuruznim brašnom u plitkoj zdjeli ili tanjuru. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri oko 3 minute.
Izvadite filete natopljene mlijekom u začinjenu kukuruznu krupicu. Okrenite ih nekoliko puta tako da svaka strana bude potpuno premazana kukuruznim brašnom. Pržite filete 5 minuta sa svake strane. Prenesite filete na tanjur za posluživanje. Prelijte sokom od limuna. Ukrasite svježim peršinom i uživajte.
Ovo je jednostavan način kako namočiti bakalar te kako pripremiti bakalar koji se prethodno namakao.