Kuharica / Kako marinirati pileći file?

Image
Izvor: Pixabay

Mariniranjem piletine poboljšat ćete krajnji okus jela. Kako marinirati pileći file?

2.3.2023.
12:09
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mariniranje je tehnika koja postoji još od vremena renesanse, kada su se kisele mješavine obično koristile za očuvanje hrane.

Sastojci za marinadu pilećeg filea:

  • 700 g pilećih prsa
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 5 žlica soja umaka
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žličice Worcestershire umaka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice crnog papra

Prije nego što se odlučite za mariniranje, pileći file je potrebno istući na ravnomjernu debljinu pomoću valjka za tijesto, kuhinjskog čekića ili jednostavno ruku.

Pomiješajte marinadu u ziplock vrećici ili posudi u koju dobro stane željena količina pilećeg filea. Nakon toga unutra stavite file i dobro ga utrljajte u meso.

Pileći file marinirajte tri sata do preko noći, iako će i tridesetak minuta vjerojatno biti donekle učinkovito, međutim što duže marinirate pileći file, okusi će u konačnici biti mnogo intenzivniji.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču