Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako marinirati pileći file?

Mariniranjem piletine poboljšat ćete krajnji okus jela. Kako marinirati pileći file?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mariniranje je tehnika koja postoji još od vremena renesanse, kada su se kisele mješavine obično koristile za očuvanje hrane.

Sastojci za marinadu pilećeg filea:

700 g pilećih prsa

2 žlice meda

1 žlica maslinovog ulja

5 žlica soja umaka

2 žlice soka od limuna

2 žličice Worcestershire umaka

4 češnja češnjaka

1 žličica sušenog origana

1/2 žličice crnog papra

Prije nego što se odlučite za mariniranje, pileći file je potrebno istući na ravnomjernu debljinu pomoću valjka za tijesto, kuhinjskog čekića ili jednostavno ruku.

Pomiješajte marinadu u ziplock vrećici ili posudi u koju dobro stane željena količina pilećeg filea. Nakon toga unutra stavite file i dobro ga utrljajte u meso.

Pileći file marinirajte tri sata do preko noći, iako će i tridesetak minuta vjerojatno biti donekle učinkovito, međutim što duže marinirate pileći file, okusi će u konačnici biti mnogo intenzivniji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike