Kako marinirati meso za roštilj? Kako biste napravili savršen roštilj vrlo je važno dobro marinirano meso i povrće.
Marinadu za meso napravite barem tri sata prije nego što ćete staviti meso na roštilj, dakle, neka meso odstoji u marinadi. Osnovna marinada mesa za roštilj sastoji se od sljedećih sastojaka: ulja, jabučnog octa, soli, papra i češnjaka.
Usitnite češnjak, dodajte mu sol i papr te žlicu ulja i octa, sve zajedno dobro izmiješajte i kada dobijete kompaktnu smjesu s njom premažite meso. Ova osnovna marinada za roštilj idealna je za meso, ali i za ribu.
Uz ovu osnovnu marinadu kojom možete marinirati meso za roštilj, možete pripremiti i marinadu od senfa. Za marinadu sa senfom potreban vam je senf, korijander, crveni papar te vino i luk. Najprije usitnite luk te dodajte malu usitnjenu ljutu papriku. Ako ne želite dodati vino, tada možete umjesto vina dodati ocat, te nakon octa dodajte usitnjeni peršin, a uz peršin možete dodati i lovor ili ružmarin. Ova marinada idealna je za svinjetinu, junetinu i piletinu.
Ovisno o vlastitom ukusu pripremite marinadu za meso za roštilj. Ako ne volite jake okuse tada je najbolje da pripremiti osnovnu marinadu za meso u kombinaciji sa začinima prema vlastitim željama.