Kaša je odličan obrok za početak dana, ali i kao međuobrok u bilo koje doba dana. Kako skuhati kašu? Postupak kuhanja kaše je jednostavan, a rezultat je odlično jelo.
Stavite kašu i vodu u veliku tavu te kuhajte na srednje jakoj vatri. Najlakše je koristiti vodu jer mlijeko može lako zagorjeti na dnu, uništiti kašu i zamirisati kuhinju. Međutim, možete dodati mlijeko pred kraj ako ste zabrinuti da vam kaša nije dovoljno kremasta.
Dodajte prstohvat soli i promiješajte. Koristite drvenu žlicu za miješanje. Nastavite miješati dok ne počne mjehurići.
Pustite da lagano krčka 5-ak minuta. Nakon što dosegne točku mjehurića, smanjite vatru. Miješajte što češće možete da dobijete glatku i kremastu konzistenciju.
Kaša je kuhana, ako želite slatku kašu dodajte malo šećera ili meda prema ukusu.