Recept /

Kuhana blitva kao prilog uz glavno jelo

Image

Kuhanje i pripremanje blitve je vrlo jednostavno, a rezultat je odličan prilog uz glavno jelo. Kako kuhati blitvu?

2.2.2022.
12:34
VOYO logo

Blitva je tamno, lisnato zeleno povrće spada među najbogatiju hranu. Listovi i stabljike blitve pružaju obilje vitamina, minerala i moćnih biljnih spojeva.

Kuhana blitva odličan je prilog uz glavno jelo, a jedan od načina pripreme blitve je kuhanje. Kako kuhati blitvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci potrebni za kuhanje blitve:

  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica mljevenog češnjaka
  • ½ crvenog luka, nasjeckanog na kockice
  • 1 hrpa blitve
  • ½ šalice suhog bijelog vina
  • limunov sok
  • 2 žlice svježe ribanog parmezana
  • 1 prstohvat soli po ukusu

Kako kuhati blitvu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac i maslinovo ulje zajedno u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Umiješajte češnjak i luk i kuhajte 30 sekundi dok ne zamiriše.

Dodajte stabljike blitve i bijelo vino. Pirjajte dok peteljke ne počnu omekšavati, oko 5 minuta.

Umiješajte listove blitve, i kuhajte dok ne uvene. Na kraju umiješajte limunov sok i parmezan, a po želji začiniti soli. Poslužite blitvu kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo