Prije nego započnete koristiti grill u pećnici, potrebno je rasporediti svoje police za kuhanje ako je vaš brojler u pećnici. Mnogi brojleri nalaze se u ladici ispod peći, ali neki su u samoj pećnici. U tom slučaju podesite rešetku za kuhanje tako da vrh pečene posude bude 10–20 cm od vrha.
Za koristiti grill u pećnici bitno je znati da što je meso bliže vrućini, peći će brže. Na primjer, ako želite bolje pečen odrezak, stavite ga bliže brojleru. Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu i uključite bojler. Većina pećnica dosegnut će 280°C. Ostavite pećnicu da se zagrije oko 10 minuta dok je posuda za peći u njoj.
Rukavicama za pećnicu uklonite posudu za pečenje nakon što se prethodno zagrijala. Stavite ju na štednjak i u nju stavite svoje začinjeno meso i povrće. Tava za pečenje ima utore koji propuštaju masnoću da se meso ne skuha u njoj.
Vratite posudu za pečenje na 8-10 minuta u pećnicu. Važno je da kada koristite grill u pećnici ostavite vrata pećnice blago odškrinuta. Ostaviti vrata odškrinutima pomaže zadržati topli zrak tijekom cijelog vremena kuhanja. Kao na roštilju, provjerite meso i okrenite ga jednom dok se kuha. Većina jela kuha se za 8-10 minuta, pa će okretanje mesa na oznaci od 4-5 minuta osigurati da se obje strane ravnomjerno peku.
Za provjeru temperature mesa upotrijebite termometar za meso. Pileći i srednje dobro do dobro kuhani odresci trebaju biti na 71°C. Srednje rijetki do rijetki odrezak može oko 57°C. Ako meso još nije gotovo, vratite ga u pećnicu na još 2-3 minute. Ostavite meso da odstoji 5-10 minuta na ploči za kuhanje prije nego ga narežete. To mu omogućuje kuhanje nekoliko minuta i zadržavanje sokova. Ako ponovno izmjerite temperaturu, možda ćete primijetiti da se povećala no to je sasvim normalno.
Ovo je naš način kako koristiti grill u pećnici i ne zaboravite isključiti pećnicu i bojler nakon što se vaše jelo ispeklo u pećnici.