Lanene sjemenke i zobene pahuljice ne razlikuju se po mnogočemu. Najveća razlika je ta od koje žitarice se dobiva. Naime, lanene sjemenke se dobivaju iz biljke lana, dok se zobene pahuljice dobivaju iz zobi. No, i lanene sjemenke i zobene pahuljice bogate su različitim vlaknima zbog čega pomažu u regulaciji probave te se obje nalaze na popisu zdrave hrane. Posebice se preporuča njihova konzumacija za doručak, a u tom obliku, lanene sjemenke i zobene pahuljice najbolje je kombinirati.
Za lanene sjemenke i zobene pahuljice postoji tisuću recepata, no uvijek su najdraži oni najjednostavniji. Jednostavno za svoj doručak pripremite lanenu i zobenu kašu te ćete cijelo jutro biti siti.
Od sastojaka trebate:
- Lanene sjemenke i zobene pahuljice (4 žlice od svake)
- 200 ml mlijeka
- Cimet
- Bobičasto smrznuto voće
Zagrijte mlijeko do vrenja. Prelijte lanene sjemenke i zobene pahuljice koje ste prethodno stavili u zdjelicu. Ostavite da djeluje do 20 minuta, odnosno dok lanene sjemenke i zobene pahuljice ne upiju mlijeko. Dodajte cimet i bobičasto smrznuto voće. Sve zajedno pomiješajte i uživajte u svom obroku.