Kvinoja je žitarica koja je vrlo hranjiva. Najčešće se priprema kao prilog uz glavna jela, a odlično se slaže sa svim vrstama jela. Možete je dodati u slate ili koristiti kao nadjev za punjene patlidžane ili paprike. Donosimo osnovni recept kako pripremiti kvinoju.
Sastojci za pripremu kvinoje:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- šalica kvinoje
- 1/2 litre vode ili temeljca od povrća
- prstohvat soli
Kako pripremiti kvinoju:
Najprije dobro isperite kvinoju. Stavite kuhati zajedno kvinoju i vodu ili temeljac. Dodajte sol. Kada smjesa zakuha smanjite na laganu vatru i lagano kuhajte oko 20 minuta. Kada sva tekućina ispari i kvinoja postane mekana maknite s vatre.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kvinoja je gotova i možete je poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa