Svježu štrucu kruha najbolje je pojesti u roku od dva do tri dana. Kako je najbolje čuvati kruh? Ako planirate odmah jesti kruh, čuvajte ga u papirnatoj vrećici. Dok se pohranjivanje u plastiku čini kao dobra ideja, ovo zapravo potiče rast plijesni, što rezultira mnogo bržim kvarenjem kruha.
Dobar način za čuvanje kruha je i u kutijama za kruh. Kutije za kruh imaju male rupice koje omogućuju cirkuliranje malo zraka sprječavajući da kruh plijesni. Pokušajte čuvati kruh na hladnom i suhom mjestu u kuhinji. Ako ne na pultu, onda u ormariću ili dubokoj ladici. Najgore mjesto za čuvanje kruha je na vrhu hladnjaka.
Umatanje kruha u plastiku ili zatvaranje u vrećicu s patentnim zatvaračem najlakši je način da se osigura svježa štruca kruha. To je pouzdana kratkoročna metoda za spremanje kruha budući da neće dugo stajati na pultu.