Recepti za pripremu ribe su različiti, a rezultat je ukusno riblje jelo. Ako ste u potrazi za brzim, ali ukusnim receptom za pripremu ribe tada je najbolje rješenje priprema ribe u tavi. Kako ispeći ribu u tavi?
Sastojci za pripremu ribe u tavi:
- 1 filet bijele ribe po osobi
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja ili maslaca
Kako ispeći ribu u tavi:
Prije pečenja ribe na tavi, prvo je morate papirnatim ručnikom osušiti s obje strane. Vrh ribe obilno pospite solju i paprom, kako biste dobili bolji okus u konačnici.
Zagrijte maslinovo ulje ili maslac u tavi na srednje jakoj vatri. Tava je spremna za pečenje ribe kada voda zacvrči u dodiru s posudom. Položite ribu u tavu. Pritom je važno da začinjena strana bude okrenuta prema dolje.
Ribu pecite dvije do tri minute bez da je dirate. Kad je spremna za okretanje, donja strana bi trebala izgledati poprimiti zlaćanu boju i izgledati hrskavo. Također bi se trebala prilično lako otpustiti iz tave pomoću lopatice za ribu.
Dok se prva strana peče, drugu stranu začinite soli i paprom. Okrenite ribu na drugu stranu i pecite u tavi još dvije do tri minute. Kada je spremna, riba će se raspadati na dodir s vilicom.
Poslužite ribu dok je još vruća s prilozima prema želji.