Kako ispeći ribu na roštilju? Kako biste ispekli dobro ribu na roštilju preporuka je da pripremite cijelu ribu za pečenje. Cijela riba je bolja od filea jer u sebi zadržava sve arome koje se izgube kod rible u fileu.

Najprije očistite rinu, operite i osušite. Nakon toga krenite s mariniranjem ribe za roštilj. Najprije je namažite s maslinovim uljem i dodajte soli i papra prema vlastitom ukusu. Kako bi se riba bolje pekla napravite na njoj nekoliko ravnomjernih poprečnih rezova s obje strane ribe.

Vaša riba je spremna za pečenje na roštilju. Prije toga napravite dobar žar na roštilju na ugljen, dobro zagrijete rešetku i stavite ribu na nekoliko minuta s jedne i s druge strane neka se peče. Kako biste mogli okrenuti cijelu ribu, nabavite držač za ribe, a ako nemate držač tada uz pomoć dvije vilice pokušajte okrenuti ribu kako bi ona ostala cijela. Kod okretanja ribe vodite računa da bi se riba mogla zalijepiti na rešetku, tako da morate oprezno okretati ribu kako bi ona zadržala svoj oblik.

Ako imate električni roštilj zagrijte ga na 180 stupnjeva i pecite ribu na zagrijanoj rešetki. Riba se mora zažariti s jedne i druge strane tek tada je spremna za posluživanje.

Kako biste dobro ispekli ribu na roštilju bitno je najprije marinirati ribu, a zatim ju staviti na dobro zagrijanu rešetku.