Glavno jelo /

Kako ispeći sočnu i mekanu puricu

Image
Foto: Pixabay

Kako ispeći puricu sočnu i mekanu puricu? Priprema i pečenje purice je jednostavno, ali traje dva do tri sata.

1.2.2022.
12:02
Pixabay
VOYO logo

Kako bi purica bila sočna i mekana, potrebno ju je pravilno pripremiti i peći. Kako ispeći puricu? Ako ste se pitali kako ispeći puricu, evo super recept pomoću kojeg možete ispeći savršenu puricu.

Sastojci za pripremu purice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • purica
  • 2 šalice pilećeg temeljca ili vode
  • ulje ili maslac

Kako ispeći puricu:

Najprije puricu marinirajte sa soli i premažite je uljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 220 °C. U lim za pečenje ulijte vodu ili temeljac i stavite puricu. Smanjite pećnicu na 160 °C. Pecite puricu.

Opće pravilo za kuhanje purice je 13 minuta po kilogramu. Puricu premažite svakih 45 minuta. Zadnjih 45 minuta kuhanja puricu možete podliti i otopljenim maslacem ili uljem.

Nakon što je purica pečena, izvadite je iz pećnice i neka odstoji pola sata prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo