Kako bi purica bila sočna i mekana, potrebno ju je pravilno pripremiti i peći. Kako ispeći puricu? Ako ste se pitali kako ispeći puricu, evo super recept pomoću kojeg možete ispeći savršenu puricu.
Sastojci za pripremu purice:
- purica
- 2 šalice pilećeg temeljca ili vode
- ulje ili maslac
Kako ispeći puricu:
Najprije puricu marinirajte sa soli i premažite je uljem.
Zagrijte pećnicu na 220 °C. U lim za pečenje ulijte vodu ili temeljac i stavite puricu. Smanjite pećnicu na 160 °C. Pecite puricu.
Opće pravilo za kuhanje purice je 13 minuta po kilogramu. Puricu premažite svakih 45 minuta. Zadnjih 45 minuta kuhanja puricu možete podliti i otopljenim maslacem ili uljem.
Nakon što je purica pečena, izvadite je iz pećnice i neka odstoji pola sata prije rezanja.