Kuharica /

Kako ispeći pola purice? Kako napraviti marinadu za puricu?

Image

Ne želite ispeći cijelu puricu, već samo polovicu. Saznajte kako ispeći pola purice i kako napraviti marinadu za puricu.

1.2.2022.
10:57
VOYO logo

Pitate se kako ispeći pola purice? Recept za pripremu pola purice, jedna je receptu za pripremu cijele purice. Razlika je jedino u vremenu pečenja i količini začina za marinadu. Donosimo vam recept kako ispeći pola purice.


Za pripremu puretine potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ purice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 6 mrkvi
  • šaka ružmarina
  • 3 češnja češnjaka, neoguljena
  • ½ šalice bijelog vina ili temeljca

Marinada za puricu:

  • žlica soli
  • 1/2 žlice papra
  • 1/2 žlice češnjaka u prahu
  • žlica mljevene kadulje
  • 1/2 žlice mljevenog ružmarina
  • 1/2 žlice mljevenog timijana

Priprema marinade za puricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako purica smrznuta, stavite je u hladnjak preko noći da se odmrzne. Osušite puricu papirnatim ručnicima. Zagrijte svoju pećnicu na 160 stupnjeva.

Obje strane puretine natrljajte maslinovim uljem. Pomiješajte sve začine da dobijete marinadu. Obilno pospite s obje strane ptice. Narežite luk otprilike na kolute. Ogulite i operite mrkvu.

Ulijte vino i pileću juhu u tavu za pečenje. Na dno obložite luk, cijelu mrkvu, neoguljene režnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Stavite pticu na sve povrće, prerezanom stranom prema dolje.

Pecite puricu oko dva sata, ovisno o pećnici. Kada je purice pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite neka odstoji 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo