Pitate se kako ispeći pola purice? Recept za pripremu pola purice, jedna je receptu za pripremu cijele purice. Razlika je jedino u vremenu pečenja i količini začina za marinadu. Donosimo vam recept kako ispeći pola purice.
Za pripremu puretine potrebni su vam sljedeći sastojci:
- ½ purice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 luka
- 6 mrkvi
- šaka ružmarina
- 3 češnja češnjaka, neoguljena
- ½ šalice bijelog vina ili temeljca
Marinada za puricu:
- žlica soli
- 1/2 žlice papra
- 1/2 žlice češnjaka u prahu
- žlica mljevene kadulje
- 1/2 žlice mljevenog ružmarina
- 1/2 žlice mljevenog timijana
Priprema marinade za puricu:
Ako purica smrznuta, stavite je u hladnjak preko noći da se odmrzne. Osušite puricu papirnatim ručnicima. Zagrijte svoju pećnicu na 160 stupnjeva.
Obje strane puretine natrljajte maslinovim uljem. Pomiješajte sve začine da dobijete marinadu. Obilno pospite s obje strane ptice. Narežite luk otprilike na kolute. Ogulite i operite mrkvu.
Ulijte vino i pileću juhu u tavu za pečenje. Na dno obložite luk, cijelu mrkvu, neoguljene režnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Stavite pticu na sve povrće, prerezanom stranom prema dolje.
Pecite puricu oko dva sata, ovisno o pećnici. Kada je purice pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite neka odstoji 15 minuta prije rezanja.