Kuharica /

Kako ispeći pola purice? Kako napraviti marinadu za puricu?

Image

Ne želite ispeći cijelu puricu, već samo polovicu. Saznajte kako ispeći pola purice i kako napraviti marinadu za puricu.

1.2.2022.
10:57
VOYO logo

Pitate se kako ispeći pola purice? Recept za pripremu pola purice, jedna je receptu za pripremu cijele purice. Razlika je jedino u vremenu pečenja i količini začina za marinadu. Donosimo vam recept kako ispeći pola purice.


Za pripremu puretine potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • ½ purice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 6 mrkvi
  • šaka ružmarina
  • 3 češnja češnjaka, neoguljena
  • ½ šalice bijelog vina ili temeljca

Marinada za puricu:

  • žlica soli
  • 1/2 žlice papra
  • 1/2 žlice češnjaka u prahu
  • žlica mljevene kadulje
  • 1/2 žlice mljevenog ružmarina
  • 1/2 žlice mljevenog timijana

Priprema marinade za puricu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako purica smrznuta, stavite je u hladnjak preko noći da se odmrzne. Osušite puricu papirnatim ručnicima. Zagrijte svoju pećnicu na 160 stupnjeva.

Obje strane puretine natrljajte maslinovim uljem. Pomiješajte sve začine da dobijete marinadu. Obilno pospite s obje strane ptice. Narežite luk otprilike na kolute. Ogulite i operite mrkvu.

Ulijte vino i pileću juhu u tavu za pečenje. Na dno obložite luk, cijelu mrkvu, neoguljene režnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Stavite pticu na sve povrće, prerezanom stranom prema dolje.

Pecite puricu oko dva sata, ovisno o pećnici. Kada je purice pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite neka odstoji 15 minuta prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo