Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako ispeći pola purice? Kako napraviti marinadu za puricu?

Ne želite ispeći cijelu puricu, već samo polovicu. Saznajte kako ispeći pola purice i kako napraviti marinadu za puricu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pitate se kako ispeći pola purice? Recept za pripremu pola purice, jedna je receptu za pripremu cijele purice. Razlika je jedino u vremenu pečenja i količini začina za marinadu. Donosimo vam recept kako ispeći pola purice.

Za pripremu puretine potrebni su vam sljedeći sastojci:

½ purice

2 žlice maslinovog ulja

2 luka

6 mrkvi

šaka ružmarina

3 češnja češnjaka, neoguljena

½ šalice bijelog vina ili temeljca

Marinada za puricu:

žlica soli

1/2 žlice papra

1/2 žlice češnjaka u prahu

žlica mljevene kadulje

1/2 žlice mljevenog ružmarina

1/2 žlice mljevenog timijana

Priprema marinade za puricu:

Ako purica smrznuta, stavite je u hladnjak preko noći da se odmrzne. Osušite puricu papirnatim ručnicima. Zagrijte svoju pećnicu na 160 stupnjeva.

Obje strane puretine natrljajte maslinovim uljem. Pomiješajte sve začine da dobijete marinadu. Obilno pospite s obje strane ptice. Narežite luk otprilike na kolute. Ogulite i operite mrkvu.

Ulijte vino i pileću juhu u tavu za pečenje. Na dno obložite luk, cijelu mrkvu, neoguljene režnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Stavite pticu na sve povrće, prerezanom stranom prema dolje.

Pecite puricu oko dva sata, ovisno o pećnici. Kada je purice pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite neka odstoji 15 minuta prije rezanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike