Beskvasni kruh /

Kako ispeći kruh bez kvasca?

Image
Foto: Pixabay

Kruh bez kvasca možete ispeći kad nemate vremena za tradicionalni kruh s kvascem ili jednostavno nemate kvasca. Kako ispeći kruh bez kvasca?

11.6.2022.
12:47
Pixabay
VOYO logo

Sastojci koji će vam biti potrebni da ispečete kruh bez kvasca su brašno, sol, soda bikarbona, maslac, med ili šećer i mlaćenica.

Kako bi ste ispekli kruh bez kvasca pomiješajte prvo suhe sastojke. Zatim nakon toga umiješajte i med i otopljeni maslac. Nakon toga dodajte mlaćenicu. Mijesite tijesto i zatim ga stavite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite s još malo mlaćenice i po želji pospite s malo zobi i/ili krupnom soli.

Koristeći vrlo oštar nož, zarežite vrh tijesta u obliku X kako bi se kruh bez kvasca lakše ispekao u sredini. Kruh bez kvasca pecite do kad ne poprimi boju a na pola pečenje prekrijte ga aluminijskom folijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike