Jaja na oko odličan su izbor kada treba pripremiti brz, a ukusan obrok. Kako ispeći jaja na oko?
Savjeti i upute kako ispeći jaja na oko:
Upotrijebite dobru tavu. Jaja koja se lijepe za tavu mogu biti loša, ali čišćenje te tave je još gore. Kako biste izbjegli loše ispečena jaja i neurednu tavu, pecite jaja na oko u neljepljivoj tavi s poklopcem.
Razbijte svako jaje u posebnu zdjelu ili tanjur. Kako biste izbjegli razbijanje žumanjka prije nego što dodate jaja u tavu, razbijte svako posebno. Kad ste spremni za pečenje, zagrijte tavu na laganoj vatri i ulijte ulje. Zatim pažljivo ulijte svako jaje u tavu.
Pokrijte tavu. Pokrivanje tave ključno je za pečenje jaja dok se bjelanjci ne stvrdnu, ali žumanjci su još tekući. Ako možete, upotrijebite tavu sa staklenim poklopcem kako biste mogli paziti na jaja a da ne mičete poklopac. Umjesto korištenja poklopca možete i samo okrenuti jaje na drugu stranu.
Kada su jaja na oko gotova, stavite ih na tanjur pažljivo kako ne bi razlijali žumanjak.
Jaja na oko začinite po želji.