Dobar biskvit je onaj s kojim kasnije možete raditi bilo što – jednostavan kolač za svaki dan ili kompliciranu tortu za neku prigodu. U svakom slučaju, važno je znati kako ispeći dobar biskvit jer je on baza okusa vašeg deserta.
Odgovor na pitanje kako ispeći dobar biskvit zapravo je – vrlo lako i jednostavno, s malo sastojaka. Naime, da biste znali kako ispeći dobar biskvit nemojte komplicirati. Tajna je upravo u malo sastojaka i brzom biskvitu.
Sve što vam treba za to kako ispeći dobar biskvit jesu jaja, brašno i šećer, a količinu birate sami, ovisno o tome koju porciju radite. Važno je samo da su sva tri sastojka u jednakoj količini. Drugim riječima, na jedno jaje (cca. 45g) ide po tri žlice (cca 45g) šećera i brašna. Priprema se tako da odvojite bjelanjke od žumanjka. Žumanjke i šećer zajedno izmutite, a posebno bjelanjke. U žumanjke dodate brašno pa zatim bjelanjke i sve dobro i pažljivo izmiješajte. Peče se na 180 stupnjeva dok se rubovi ne odvoje od lima.
I to je to, ovako pripremljeni biskvit bit će sočan, a neće biti mastan i težak jer ne sadrži ulje.