Recept i priprema /

Kako ispeći dobar biskvit?

Image
Foto: Pixabay

U čemu je tajna dobrog biskvita? Kako ispeći dobar biskvit? Otkrivamo kako ispeći dobar biskvit!

18.6.2022.
13:17
Pixabay
VOYO logo

Dobar biskvit je onaj s kojim kasnije možete raditi bilo što – jednostavan kolač za svaki dan ili kompliciranu tortu za neku prigodu. U svakom slučaju, važno je znati kako ispeći dobar biskvit jer je on baza okusa vašeg deserta.

Odgovor na pitanje kako ispeći dobar biskvit zapravo je – vrlo lako i jednostavno, s malo sastojaka. Naime, da biste znali kako ispeći dobar biskvit nemojte komplicirati. Tajna je upravo u malo sastojaka i brzom biskvitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što vam treba za to kako ispeći dobar biskvit jesu jaja, brašno i šećer, a količinu birate sami, ovisno o tome koju porciju radite. Važno je samo da su sva tri sastojka u jednakoj količini. Drugim riječima, na jedno jaje (cca. 45g) ide po tri žlice (cca 45g) šećera i brašna. Priprema se tako da odvojite bjelanjke od žumanjka. Žumanjke i šećer zajedno izmutite, a posebno bjelanjke. U žumanjke dodate brašno pa zatim bjelanjke i sve dobro i pažljivo izmiješajte. Peče se na 180 stupnjeva dok se rubovi ne odvoje od lima.

I to je to, ovako pripremljeni biskvit bit će sočan, a neće biti mastan i težak jer ne sadrži ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo