Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako ispeći sočno i mekano carsko meso?

Ukoliko ne pazite, carsko meso lako možete presušiti. Kako ispeći carsko meso?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Proces pečenja carskog mesa počinje tri dana prije samog pečenja. Carsko meso je potrebno ostaviti u salamuri, gdje treba stajati preko noći u hladnjaku kako bi u konačnici poprimilo prekrasan okus.

Kada pečete carsko meso, pripazite da komadi ne budu pretanki, jer biste ih lako mogli pregorjeti.

Carsko meso je potrebno peći ravnomjerno s obje strane, kako ne bi ispalo previše žilavo. Poželjno je da nožem prerežete masne dijelove. Na taj će se način sočnost dodatno prožeti kroz sve pore mesa.

Pečenje carskog mesa započnite s folijom na njemu, a posljednjih 15 minuta možete peći bez folije kako bi meso dobilo idealnu hrskavost.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike