Višnjevac jedno je od onih divnih napitka koji se mogu uživati uživajući u tutnjavi vatre ili izvana na sofisticiranom pikniku. Iako većina ljudi baci višnje, donosimo vam kako iskoristiti višnje iz višnjevca u jednostavnoj salati. Iako možete jednostavno umakati višnje u rastopljenu čokoladu, predlažemo vam da isprobate ovu salatu. Višnjama će trebati šest tjedana da se daju okus višnjevcu, ali vrijedi čekati.
Za salatu u kojoj ćete iskoristiti višnje iz višnjevca potrebno vam je 30 višnji, 3 žlice višnjevca, mljeveni đumbir, 120 grama šećera, sir edamac, 150 grama grčkog jogurta, 1 žlica soka od limuna, sirup od đumbira, biljno ulje, 20 grama pinjola te listići mente za ukras.
Kako bi iskoristili višnje iz višnjevca najprije višnje ocijedite. Kombinirajte višnjevac, đumbir u prahu i šećer te prelijte preko višanja. Pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Sir narežite na kratke, tanke trakice i pažljivo ubacite u smjesu od višanja. Pomiješajte jogurt, limunov sok, sitno sjeckani đumbir, sirup od đumbira, šećer i 1 žlicu ulja te kušajte. Pinjole popržite na 1 žlici ulja. Smjesu od višanja rasporedite u 4 staklene zdjele i prelijte umakom od jogurta. Ukrasite pinjolima i listićima mente.
Ovo je jednostavan način i ukusan način kako iskoristiti višnje iz višnjevca.