Postoje brojni recepti kako iskoristiti tijesto za lazanje. Donosimo dva ukusna i jednostavna recepta kako možete iskoristiti tijesto za lazanje i pripremiti ukusan ručak.
Lazanje od špinata
Sastojci za lazanje od špinata:
- 12 nekuhanih rezanaca za lazanje
- 2 velika jaja, lagano tučena
- 45 dkg smrznutog nasjeckanog špinata, odmrznutog i ocijeđenog
- 200 g ricotta sira od punomasnog mlijeka
- 200 g naribane mozzarelle
- 60 g ribanog parmezana
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- gotovi umak za tjesteninu prema želji bez mesa - staklenka
Kako iskoristiti tijesto za lazanje od špinata:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. U međuvremenu pomiješajte jaja, špinat, sireve i začine. Ulijte 1 šalicu umaka za tjesteninu u nepodmazan kalup. Rasporedite 30 g smjese sira po svakom rezancu i zarolajte i stavite preko umaka, šavom prema dolje. Prelijte preostalim umakom. Pecite poklopljeno 20 minuta. Otklopite i pecite dok se ne zagrije, 5-10 minuta. Ovo je sjajan način kako iskoristiti tijesto za lazanje.
Kako iskoristiti tijesto za lazanje? Pripremite ove brzinske lazanje. Ovo je drugi način kako iskoristiti tijesto za lazanje.
Lazanje s mljevenim mesom
Sastojci za lazanje s mljevenim mesom:
- 250 g mljevene govedine
- konzerva rajčice narezane na kockice, neocijeđene
- 2 jaja, lagano tučena
- 150 g ricotta sira
- 400 g marinara umaka
- paket tijesta za lazanje
- 120 g naribanog sira mozzarella
Kako iskoristiti tijesto za lazanje s mljevenim mesom:
U velikoj tavi kuhajte govedinu na srednjoj vatri dok ne prestane biti ružičasta, 6-8 minuta. Prebacite u veliku zdjelu i umiješajte rajčice. U maloj zdjeli pomiješajte jaja i ricotta sir.
Vratite 1 šalicu mesne smjese u tavu i ravnomjerno rasporedite. Složite s 1 šalicom mješavine ricotte, 150 g marinara umaka i polovicom rezanaca, lomeći rezance kako bi odgovarali prema potrebi. Ponovite slojeve. Prelijte preostalim marinara umakom.
Pustite da prokuha. Smanjite toplinu i pirjajte poklopljeno 15-17 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Maknite s vatre. Po želji pospite mozzarella sirom. Pustite da odstoji 2 minute ili dok se sir ne otopi. Ovo je bio još jedan način kako iskoristiti tijesto za lazanje.