Kuharica / Kako iskoristiti tijesto za lazanje?

Image
Foto: Pixabay

Tijesto za lazanje možete iskoristiti za pripremu brojnih jela. Lazanje od špinata na jednostavan način samo su jedan od načina kako možete iskoristiti tijesto za lazanje.

9.9.2022.
14:27
Pixabay
VOYO logo

Postoje brojni recepti kako iskoristiti tijesto za lazanje. Donosimo dva ukusna i jednostavna recepta kako možete iskoristiti tijesto za lazanje i pripremiti ukusan ručak.

Lazanje od špinata

Sastojci za lazanje od špinata:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 12 nekuhanih rezanaca za lazanje
  • 2 velika jaja, lagano tučena
  • 45 dkg smrznutog nasjeckanog špinata, odmrznutog i ocijeđenog
  • 200 g ricotta sira od punomasnog mlijeka
  • 200 g naribane mozzarelle
  • 60 g ribanog parmezana
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • gotovi umak za tjesteninu prema želji bez mesa - staklenka

Kako iskoristiti tijesto za lazanje od špinata:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju. U međuvremenu pomiješajte jaja, špinat, sireve i začine. Ulijte 1 šalicu umaka za tjesteninu u nepodmazan kalup. Rasporedite 30 g smjese sira po svakom rezancu i zarolajte i stavite preko umaka, šavom prema dolje. Prelijte preostalim umakom. Pecite poklopljeno 20 minuta. Otklopite i pecite dok se ne zagrije, 5-10 minuta. Ovo je sjajan način kako iskoristiti tijesto za lazanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako iskoristiti tijesto za lazanje? Pripremite ove brzinske lazanje. Ovo je drugi način kako iskoristiti tijesto za lazanje.

Lazanje s mljevenim mesom

Sastojci za lazanje s mljevenim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 g mljevene govedine
  • konzerva rajčice narezane na kockice, neocijeđene
  • 2 jaja, lagano tučena
  • 150 g ricotta sira
  • 400 g marinara umaka
  • paket tijesta za lazanje
  • 120 g naribanog sira mozzarella

Kako iskoristiti tijesto za lazanje s mljevenim mesom:

U velikoj tavi kuhajte govedinu na srednjoj vatri dok ne prestane biti ružičasta, 6-8 minuta. Prebacite u veliku zdjelu i umiješajte rajčice. U maloj zdjeli pomiješajte jaja i ricotta sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratite 1 šalicu mesne smjese u tavu i ravnomjerno rasporedite. Složite s 1 šalicom mješavine ricotte, 150 g marinara umaka i polovicom rezanaca, lomeći rezance kako bi odgovarali prema potrebi. Ponovite slojeve. Prelijte preostalim marinara umakom.

Pustite da prokuha. Smanjite toplinu i pirjajte poklopljeno 15-17 minuta ili dok rezanci ne omekšaju. Maknite s vatre. Po želji pospite mozzarella sirom. Pustite da odstoji 2 minute ili dok se sir ne otopi. Ovo je bio još jedan način kako iskoristiti tijesto za lazanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo