Kuharica /

Ideja i recept kako iskoristiti kruške

Image
Foto: Pixabay

Kruške se najčešće jedu svježe, ali postoji mnogo načina kako iskoristiti kruške. Donosimo ideje i recept kako jednostavno iskoristiti kruške.

18.3.2023.
14:16
Pixabay
VOYO logo

Kruške se najčešće koriste za pripremu kompota, u različitim kolačima, za pripremu likera, a najčešće se jedu svježe. Jedan od način kako se mogu iskoristiti kruške je priprema džema od krušaka.

Napravite džem od krušaka i tijekom zimskih mjeseci uživajte u ukusu krušaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremu džema od krušaka potrebni su sljedeći sastojci:

  • 1 kg krušaka
  • 1 limun - sok
  • 75 dkg brašna
  • 1,2 dcl vode

Za džem od krušaka najprije ogulite i narežite kruške na kockice. Zatim pripremite šećerni situr od vode i šećera. Šećerni sirup se kuha tako dugo dok ne zavrije. Tek tada dodajte u šećerni sirup kruške i limunov sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte oko 20 minuta i nakon toga je džem od krušaka gotov.

Priprema džema od krušaka samo je jedan od načina kako iskoristiti kruške. Posao traje oko sat vremena, a rezultat je odlični džem od krušaka kao iz bakine kuharice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo