Možda ste upravo napravili svježu limunadu ili ste koristili limun na drugi način, a sada vam ostaje hrpa praznih korica limuna i pitate se kako iskoristiti koricu od limuna. Postoje razni načini kako iskoristiti koru od limuna, a ovo su neki od njih.
Korica limuna izvrstan je način da svom jelu dodate neki svijetli okus citrusa. Podjednako kod kuće u pecivima i desertima, aromatičnim curryjima ili u nadjevima za meso i perad, ovaj svestrani začin dolazi od jednostavne naribane korice limuna.
Drugi način čuvanja kora limuna za kasnije je njihovo sušenje. To možete učiniti tako da ih izrežete na trake, stavite ih iznutra prema gore na pergamentni papir i ostavite ih 2-3 dana na osunčanom prozoru ili pecite u pećnici na 100 ° C 25-30 minuta . Recepti za marmelade koriste koru i voće za dodatni okus i teksturu.
No, postoje li načini kako iskoristiti koru od limuna izvan kuhinje? Naravno da postoje, evo nekoliko načina.
Limun je izvrsno prirodno sredstvo za čišćenje. Probija masnoću, dezinficira površine i čini da sve nevjerojatno miriše. Da biste napravili višenamjensko sredstvo za čišćenje od zaostale kore limuna, pokušajte ga pomiješati s drugim prirodnim herojem čišćenja, bijelim octom. Soda bikarbona s korom limuna još je jedno odlično prirodno rješenje za čišćenje.
Limun ima prekrasan, čist, aromatičan miris, a ako želite da vaša kuća miriše svježe citrusima, ostatke limunove kore možete upotrijebiti kao prirodni miris sobe.
Za blistavo čistu kupaonicu, posipajte malo sode bikarbone u mokri umivaonik ili kadu, te istrljajte rezanom stranom limuna.
Ovo je nekoliko efikasnih načina kako iskoristiti koru od limuna.