Bijeli dio poriluka se uvijek koristi za pripremanje jela dok se onaj zeleni dio poriluka baca. Zeleni dio poriluka ni u kom slučaju nije za bacanje jer se može vrlo pametno iskoristiti. Između ostalog, zeleni dio poriluka dati će svoju aromu i time dodati još jedan poseban okus jelu.
Kako iskoristiti zeleni dio poriluka?
Zeleni dio poriluka možete iskoristiti za kuhanje juhe. Nebitno je kakvu vrstu juhe ćete kuhati, zeleni dio poriluka slaže se sa svim vrstama mesa.
Između ostalog, zeleni dio poriluka možete pripremiti i kao krem juhu. Skombinirajte zeleni dio poriluka sa vašim najdražim povrćem i ukusna juha bogata vitaminima je tu!
No, kako ne bi ispalo da se zeleni dio poriluka može koristiti samo za juhe, on se može upotrijebiti i u drugim jelima – primjerice kajgana. Zeleni dio poriluka nasjeckajte na sitne komadiće pa ga podinstajte na malo ulja. Dodajte jaja i začine i dobili ste ukusnu kajganu za kvalitetan doručak!