Naučiti kako filetirati pileća prsa neophodna je vještina za kuhanje. Najteži korak je rezanje: zahtijeva oštar nož i malo vježbe. Za početak postavite pileća prsa bez kostiju i kože na dasku za rezanje i pritisnite ih nedominantnom rukom. Sada uzmite oštri nož i prerežite pileća prsa vodoravno kroz sredinu. Pomaže ako to radite blizu ruba daske za rezanje. Sada već imate 2 pileća filea, ali su i dalje previše debela. Stoga ponovite prvi korak još jednom i tako ste dobili 4 pileća filea. Sada je vrijeme za ostatak filetiranja. Pogledajte ostale korake kako filetirati pileća prsa.
Nakon što dobijete filete slijedi lupanje. Nožem razdvojite vrećicu s patentnim zatvaračem duž oba ruba tako da se može otvoriti u ravnu plahtu. Alternativno, možete koristiti slojeve plastične folije, iako plastična folija ima tendenciju pucanja tijekom lupanja. Ključno je ne udarati prejako, što vam daje manju kontrolu nad konačnom debljinom i može dovesti do rupa u vašem mesu. Sada ste sigurni kako filetirati pileća prsa.