Međutim, ponekad zaboravimo namakati ili trebamo brže rješenje za isti dan. Korištenje metode brzog namakanja je također dobra tehnika da se grah brže skuha. Kako da se grah brže skuha:
- Isperite grah u cjedilu hladnom vodom prije namakanja oko 1 do 2 minute. Grah može skupiti prljavštinu na površini od obrade.
- U veliki lonac dodajte sol (1 ½ žlice), isprani grah i 2 litre (8 šalica) vode. Obilna količina soli pomoći će omekšati vanjsku kožicu i začiniti grah dok se namače.
- Kratko prokuhajte, samo 2 minute. To će brzo zagrijati hladnu vodu, ali neće potpuno skuhati grah. Isključite vatru, poklopite i ostavite da odstoji 60 minuta. Ovo je kritična točka da pustimo vodu i sol da obave svoj dio. Vodu obavezno ocijedite, a grah prije kuhanja dobro isperite da ne bude preslan.
- Kada ste spremni za kuhanje, dodajte 1 litru (4 šalice) vode, sol (1 čajnu žličicu) i namočeni grah u veliki lonac. Poklopiti i dinstati. Svakako promiješajte grah svakih 30 minuta dok se kuha.
- Grah će biti gotov kada mu tekstura bude mekana i kremasta. To može potrajati oko sat vremena ili više, ovisno o veličini graha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa