Kuhanje graha /

Kako da se grah brže skuha?

Image
Foto: Pixabay

Natapanje graha preko noći pokreće proces hidratacije. To omogućava da se grah brže skuha sljedeći dan i daje kremastiju teksturu.

21.5.2022.
12:36
Pixabay
VOYO logo

Međutim, ponekad zaboravimo namakati ili trebamo brže rješenje za isti dan. Korištenje metode brzog namakanja je također dobra tehnika da se grah brže skuha. Kako da se grah brže skuha:

  1. Isperite grah u cjedilu hladnom vodom prije namakanja oko 1 do 2 minute. Grah može skupiti prljavštinu na površini od obrade.
  2. U veliki lonac dodajte sol (1 ½ žlice), isprani grah i 2 litre (8 šalica) vode. Obilna količina soli pomoći će omekšati vanjsku kožicu i začiniti grah dok se namače.
  3. Kratko prokuhajte, samo 2 minute. To će brzo zagrijati hladnu vodu, ali neće potpuno skuhati grah. Isključite vatru, poklopite i ostavite da odstoji 60 minuta. Ovo je kritična točka da pustimo vodu i sol da obave svoj dio. Vodu obavezno ocijedite, a grah prije kuhanja dobro isperite da ne bude preslan.
  4. Kada ste spremni za kuhanje, dodajte 1 litru (4 šalice) vode, sol (1 čajnu žličicu) i namočeni grah u veliki lonac. Poklopiti i dinstati. Svakako promiješajte grah svakih 30 minuta dok se kuha.
  5. Grah će biti gotov kada mu tekstura bude mekana i kremasta. To može potrajati oko sat vremena ili više, ovisno o veličini graha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo