Recept i priprema /

Kako da piletina ne bude suha?

Image
Foto: Pixabay

Svaki put kada pripremate piletinu ispadne suha. U čemu je tajna? Kako da piletina ne bude suha?

26.3.2022.
16:42
Pixabay
VOYO logo

Piletina bi trebala biti sočna i mekana, ali što kada postane suha? Kako da piletina ne bude suha? Donosimo jednostavan recept kako pripremiti piletinu da ne bude suha.

Sastojci za pripremu piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 komada pilećih prsa bez kosti
  • sol
  • žlica papra
  • maslinovo ulje

Priprema piletine:

Pileća prsa obilno namažite sa maslinovim uljem. Potom ih začinite sa soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte tavicu koja je dovoljno velika da svi komadi pilećih prsa stanu u nju. Vatra neka bude srednja. Kada se zagrije dodajte maslinovog ulja. Kružnim pokretima se pobrinite da ulje pokrije cijelo dno tavice.

Pecite piletinu na srednjoj vatri jednu minutu sa svake strane.

Smanjite vatru na laganu , poklopite tavu i pecite još 10 minuta. Ne podižite poklopac. Isključite vatru i ostavite poklopljeno još 10 minuta. Piletina je gotova, ne bi smijela biti suha, već vrlo sočna i mekana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo