Piletina bi trebala biti sočna i mekana, ali što kada postane suha? Kako da piletina ne bude suha? Donosimo jednostavan recept kako pripremiti piletinu da ne bude suha.
Sastojci za pripremu piletine:
- 4 komada pilećih prsa bez kosti
- sol
- žlica papra
- maslinovo ulje
Priprema piletine:
Pileća prsa obilno namažite sa maslinovim uljem. Potom ih začinite sa soli i paprom.
Zagrijte tavicu koja je dovoljno velika da svi komadi pilećih prsa stanu u nju. Vatra neka bude srednja. Kada se zagrije dodajte maslinovog ulja. Kružnim pokretima se pobrinite da ulje pokrije cijelo dno tavice.
Pecite piletinu na srednjoj vatri jednu minutu sa svake strane.
Smanjite vatru na laganu , poklopite tavu i pecite još 10 minuta. Ne podižite poklopac. Isključite vatru i ostavite poklopljeno još 10 minuta. Piletina je gotova, ne bi smijela biti suha, već vrlo sočna i mekana.