Meso je potrebno pravilno pripremiti kako ne bi ostalo suho. Kako da pečeno meso bude sočno? Pravilna priprema mesa je od velike važnosti, a dovoljno ga je samo nasoliti na vrijeme kako bi meso omekšalo. Donosimo jednostavan recept kako da pečeno meso bude sočno.
Sastojci za pripremu mesa:
- 1 – 2 kg svinjskog buta
- 1 žlica soli
- 1 do 2 žličice crnog papra
Upute kako da pečeno meso bude sočno uz ovaj recept:
Za pripremu mesa izvadite iz hladnjaka 60 minuta prije pečenja. To će dati priliku pečenju da dosegne sobnu temperaturu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Možete pokapati žlicu ili dvije maslinovog ulja preko pečenja. Meso začinite soli i paprom. Stavite na rešetku na lim za pečenje. Pecite pečenje otprilike 25 do 30 minuta za svaki kilogram mesa kako bi pečenje bilo srednje pečeno.
Ostavite pečeno da odstoji najmanje 15 minuta, u aluminijskoj foliji da ostane toplo, prije rezbarenja za posluživanje.