Slastičarski trikovi /

Savjeti za pripremu hrskavih beze kora: Kako da beze kore ostanu hrskave?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti deserte sa beze korama no ne znate kako da beze kore ostanu hrskave? Postoji brz i jednostavan način kako da beze kore ostanu hrskave.

28.5.2022.
9:17
Pixabay
VOYO logo

Beze kora se peče tako da bude lagano hrskava izvana, s ukusnom unutrašnjosti. S obzirom da beze kore ne sadrže brašno, one su prirodno bez glutena. Beze kore možete upotrijebiti na razne načine, a najpopularnije je pripremati pite s beze korama. No, kako da beze kore ostanu hrskave nakon što odstoje nekoliko dana?

Tajna pripreme beze kora je u sušenju. Kada se smjesa za beze kore pripremi i ravnomjerno raspodijeli na papir za pečenje, vrijeme je za sušenje beze kora. Beze kore trebaju se sušiti nekoliko sati na 50°C u pećnici. Međutim, kako da beze kore ostanu hrskave kada se suše u pećnici?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na pitanje kako da beze kore ostanu hrskave krije se u vratima pećnice. Vrata pećnice trebaju ostati otvorena kada se beze kore suše. Razlog tome je da ako je pećnica zatvorena, tada bi se beze kore pekle, a s otvorenim vratima se beze kore jednostavno suše.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo