Okus sušenih gljiva nešto je koncentriraniji od svježe vrste. To je ono što ih čini spektakularnima za dodavanje dubine temeljcima, varivima i juhama. Preporučuje da ih prije sušenja procijedite kroz sitno sito obloženo gazom, inače bi njihova prašina mogla završiti u juhi.
Suhe vrganje stavite u zdjelu i prelijte vrelom vodom, pa u toj vodi potopite suhe vrganje dok ne dobiju sobnu temperaturu. Ovaj proces pomaže da se izvuče što je više moguće arome gljiva. Tradicionalna upotreba rehidriranih vrganja je rižoto, ali i mnoga druga jela po izboru. Možete ih čak i sitno naribati dok su još dehidrirani pomoću ribeža, a zatim ih poslužiti uz salatu od jaja. Ali kako sigurno čuvati sušene vrganje?
Saznajte kako čuvati sušene vrganje. Sušene vrganje se najbolje drže kada su pohranjeni u plastičnoj vrećici koja se može zatvoriti ili, po mogućnosti, u hermetički zatvorenoj posudi. Držite ih na tamnom, suhom mjestu poput stražnje strane ormara ili čak zamrzivača. Sve dok se drže na suhom, sušene gljive mogu trajati neograničeno dugo. Osim ako ne pronađete bubu u vrećici. U tom slučaju, vjerojatno biste ih trebali baciti. Sada ste sigurni kao čuvati sušene vrganje.