Krumpir je osnovna namirnica naše prehrane. Gotovo da ne postoji niti jedan vrt u kojem nije posađen krumpir. Jedan od načina kako se sadi krumpir je iz sjemenskog krumpira. Kako čuvati sjemenski krumpir?
Čuvajte sjemenski krumpir na hladnom i suhom mjestu koje se kreće oko 10 stupnjeva Celzijusa. Osim toga, važno je da krumpir ima vremena za odmor, pa ga ne biste trebali premještati niti izlagati svjetlu ili toplini tijekom razdoblja skladištenja. Veličina svakog pojedinog sjemenskog krumpira trebala bi biti oko 50 grama.
Kako čuvati sjemenski krumpir? Kada računate na obilnu žetvu krumpira, neophodno je da pažljivo pohranite sjemenski krumpir. Sjemenski krumpir je krumpir koji ćete posaditi za uzgoj novih biljaka krumpira.
Budući da su to zapravo mali krumpiri, sjemenske krumpire morate pohraniti na odgovarajuću temperaturu i razinu vlažnosti kako biste osigurali da ostane održiv.
Obložite plitke kante sijenom, slamom ili isjeckanim novinama. To će spriječiti sjemenski krumpir da se međusobno dodiruje u kantama. Sjeme krumpira pažljivo stavite u posude. Provjerite svaki krumpir dok ga stavljate u kante i bacite sve krumpire koje nađete sa znakovima truljenja. Pazite da se krumpiri ne dodiruju u kantama.
Sve dok je temperatura i vlažnost dobra, možete čuvati sjemenski krumpir.