Kako biste sačuvali pesto genovese, stavite ga u hladnjak u hermetički zatvorenoj posudi. Tamo ga možete sačuvati 2-3 dana, pazeći da pesto genovese prekrijete slojem maslinovog ulja.
Isto tako, kako bi sačuvali pesto genovese moguće ga je zamrznuti u posudi za led ili staklenoj posudi.
Zamrzavanje u posudi za led
Možete zamrznuti seriju pesto genovese u posudama za led za buduću konzumaciju. Jednostavno napunite dijelove posude za led i stavite posudu u zamrzivač. Nakon toga, kada se kocke zalede, izvadite ih i stavite u vrećicu za zamrzavanje. Označite datum i spremite u zamrzivač.
Kako biste osigurali zelenu boju vašeg pesto genovese, pokapajte kockice tankim slojem maslinovog ulja. Zatim stavite plastičnu foliju preko pladnja. Nakon što se kocke pesto genovese zalede, uklonite plastičnu foliju prije nego kockice prebacite u plastičnu vrećicu. Dodatni sloj maslinovog ulja može spriječiti da smrznuti pesto genovese potamni zbog oksidacije.
Zamrzavanje u staklenoj posudi
Male staklene posude, kao što su staklenke od pola litre, prikladne su hermetički zatvorene posude za čuvanje pesto genovese u zamrzivaču. Nakon što pripremite pesto, jednostavno ga ulijte u staklenke. Čvrsto zatvorite poklopce, a zatim ih prebacite u zamrzivač.