Vjerojatno ste čuli za pačji confit jer je poslastica. Tradicionalna metoda confita uključuje soljenje mesa - obično patke, guske, puretine ili svinjetine - zatim poširanje u vlastitoj masti dok ne omekša i prekrivanje tom masnoćom i tako možete čuvati hranu u masti.
Izmjerite dovoljno soli za hranu koju želite čuvati u masti tako da dobijete pola kilograma za svaki kilogram mesa i ravnomjerno ga pospite. Stavite hranu u ravnu staklenu posudu za pečenje s režnjevima češnjaka, pokrijte plastičnom folijom i osušite u hladnjaku 36 sati. Zagrijte pećnicu na 135°C. Ocijedite svu tekućinu iz posude za pečenje. U posudu vratite hranu i prelijte masnoćom. Pecite 2 do 2-1/2 sata. Pustite da se hrana ohladi u masnoći dok se ne može sigurno prebaciti u veliku staklenku za konzerviranje.
Procijedite masnoću kroz gazu i prelijte hranu toliko da prekrije barem centimetar. Potpuno ohladite, zatvorite staklenku i čuvajte hranu u masti na hladnom i tamnom mjestu kao što je podrum ili hladnjak do šest mjeseci.