Praktični savjeti /

Kako čuvati hranu u masti?

Image
Foto: Pixabay

Čuvanje hrane u masti je uobičajena praksa stoljećima. Kako čuvati hranu u masti?

2.7.2022.
11:32
Pixabay
VOYO logo

Vjerojatno ste čuli za pačji confit jer je poslastica. Tradicionalna metoda confita uključuje soljenje mesa - obično patke, guske, puretine ili svinjetine - zatim poširanje u vlastitoj masti dok ne omekša i prekrivanje tom masnoćom i tako možete čuvati hranu u masti.

Izmjerite dovoljno soli za hranu koju želite čuvati u masti tako da dobijete pola kilograma za svaki kilogram mesa i ravnomjerno ga pospite. Stavite hranu u ravnu staklenu posudu za pečenje s režnjevima češnjaka, pokrijte plastičnom folijom i osušite u hladnjaku 36 sati. Zagrijte pećnicu na 135°C. Ocijedite svu tekućinu iz posude za pečenje. U posudu vratite hranu i prelijte masnoćom. Pecite 2 do 2-1/2 sata. Pustite da se hrana ohladi u masnoći dok se ne može sigurno prebaciti u veliku staklenku za konzerviranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procijedite masnoću kroz gazu i prelijte hranu toliko da prekrije barem centimetar. Potpuno ohladite, zatvorite staklenku i čuvajte hranu u masti na hladnom i tamnom mjestu kao što je podrum ili hladnjak do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo