Dizana tijesta /

Kako na pravilan način aktivirati suhi kvasac?

Image
Foto: Pixabay

Sa suhim kvascem je potrebno pažljivo rukovati. Kako aktivirati suhi kvasac?

9.3.2023.
14:08
Pixabay
VOYO logo

Kako biste potaknuli aktiviranje suhog kvasca, svakako je potrebno pripremiti četvrtinu šalice tople vode ne toplije od 40 stupnjeva Celzijevih, dodajte žličicu šećera i količinu kvasca koju vaš recept zahtijeva.

U sljedećem koraku brzo promiješajte vašu smjesu, a zatim je ostavite da odstoji otprilike pet do deset minuta. Ako je vaš suhi kvasac kvalitetan, počet će se pjeniti i stvarati mjehuriće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste utvrdili da je sve u redu s vašim suhim kvascem i da se on aktivirao, možete dodati aktiviranu smjesu kvasca u tijesto za kruh.

Aktivirani suhi kvasac postaje kvarljiv kada je izložen vodi ili zraku. Ostatke kvasca čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku najviše do tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo