Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Kako na pravilan način aktivirati suhi kvasac?

Sa suhim kvascem je potrebno pažljivo rukovati. Kako aktivirati suhi kvasac?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako biste potaknuli aktiviranje suhog kvasca, svakako je potrebno pripremiti četvrtinu šalice tople vode ne toplije od 40 stupnjeva Celzijevih, dodajte žličicu šećera i količinu kvasca koju vaš recept zahtijeva.

U sljedećem koraku brzo promiješajte vašu smjesu, a zatim je ostavite da odstoji otprilike pet do deset minuta. Ako je vaš suhi kvasac kvalitetan, počet će se pjeniti i stvarati mjehuriće.

Nakon što ste utvrdili da je sve u redu s vašim suhim kvascem i da se on aktivirao, možete dodati aktiviranu smjesu kvasca u tijesto za kruh.

Aktivirani suhi kvasac postaje kvarljiv kada je izložen vodi ili zraku. Ostatke kvasca čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i u hladnjaku najviše do tri mjeseca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike