Prilikom sadnje dinje pričekajte da prođe opasnost od mraza i da se tlo zagrije u proljeće. Dinje trebaju puno sunca s toplim, dobro dreniranim tlom - po mogućnosti s razinom pH između 6,0 i 6,5.
Kvaliteta dinje – okus, aroma, tekstura i slatkoća – najbolja je kada je u voću visok sadržaj šećera. Slatkim dinjama je potrebno puno sunčeve svjetlosti, tople temperature, dovoljno vode i oslobođenje od bolesti i insekata.
Sjeme dinje se obično sadi od 1 do 2,5 cm duboko u tlo i u skupinama od tri. Osim sjemena, za sadnju dinje možete koristiti i presađene biljke. Dinje možete posaditi i u posudama u zatvorenom prostoru a presaditi ju možete nakon što se temperatura vani zagrije i kad razvije drugi set listova. Kupljene biljke obično su odmah spremne za sadnju. Nakon sadnje biljaka dinje, morat ćete ih temeljito zalijevati. Također će im trebati tjedno zalijevanje od 2,5 do 5 cm. U roku od otprilike mjesec dana nakon što je plod očvrsnuo, dinje bi trebale biti spremne za berbu.
Zrela dinja će se s lakoćom odvojiti od stabljike, ako se dinja ne skida s lakoćom, ostavite je još malo ali često provjeravajte kada će biti spremna za berbu.