Začinsko bilje se može dodati pri kraju kuhanja za izraženiji okus ili na početku za više miješanih okusa. Mljeveni začini i začinsko bilje lako oslobađaju svoje okuse. U jela koja se dugo kuhaju, kao što su variva, dodajte ih pred kraj vremena kuhanja kako biste smanjili "kuhanje" njegovih okusa.
Kada se dodaju začini kao što je lovorov list? Cijeli začini i lovor sporije oslobađaju okus od mljevenih ili listova i idealni su za upotrebu u jelima s duljim kuhanjem. Za lakše uklanjanje nakon kuhanja, zavežite ga u gazu ili stavite u kuglicu za čaj prije dodavanja u hranu.
Kada se dodaju začini u nekuhana jela? Za nekuhanu hranu, kao što su preljevi za salatu, voće ili voćni sokovi, dodajte začine i začinsko bilje nekoliko sati prije posluživanja kako bi se okusi razvili i "sljubili" ili sjedinili. Alternativno, tekućina sa začinima može se kratko zagrijati da se oslobodi okus, a zatim ostaviti da se ohladi.
Za preljeve za salatu dodajte začine u ocat i ostavite da odstoji prije dodavanja ulja. To su sve trikovi kada se dodaju začini.