Jabuka ima nekoliko zdravstvenih prednosti ako se konzumira u pravo vrijeme. Dakle, kako iz jabuke izvući maksimum i kada je najbolje jesti jabuku da biste iz nje izvukli maksimum? Jabuke se mogu jesti svaki dan i smatraju se najzdravijim voćem. Jabuke su pune vlakana, vitamina, minerala i antioksidansa i sve to ima dobrobit na naše zdravlje.
Općenito, najbolje vrijeme za jesti voće je ujutro, između dva obroka ili u vrijeme međuobroka, te tijekom, prije i poslije treninga. Prije spavanja i neposredno i neposredno prije ili poslije jela smatra se najgorim vremenom za konzumaciju bilo kakvog voća.
Kad znamo kada je najbolje jesti jabuku, bilo bi dobro znati u kojem obliku. Jabuke bi se idealno trebale jesti sirove, a uvijek ih treba jesti s korom. Dok jedete jabuku, pazite da je dobro sažvačete da njen sok dođe u usta i da vam se koža ne zalijepi za grlo.
Jedenje jabuka u jutarnjim satima korisno je za osobe s probavnim problemima zbog kasnonoćnog ili nepravilnog sna i kasnih prehrambenih navika. Kore jabuke bogate su dijetalnim vlaknima i pektinom. Preporučeno je da se ovo voće jede ujutro natašte jer probavni sustav ubrzano razgrađuje šećere prisutne u voću, a time dobivamo punu nutritivnu korist.