Za dobro raspoloženje i pun trbuh /

Kad je vani hladno, zapečeni kremasti rigatoni jedino su što vam preostaje

Image
Foto: Thinkstock

Zapečeni rigatoni sa sirom posebna su poslastica, ako ste ljubitelj tjestenine. Ako niste, uz njih ćete postati

10.1.2017.
16:15
Thinkstock
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 450 grama rigatona
  • limenka procijeđenog i osušenog cannellini graha (ili bilo kojeg drugog)
  • 350 grama naribanog parmezana
  • 350 grama svježe naribanog sira pecorino
  • 5 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje, sol, papar
  • svježa majčina dušica

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Stavite vodu u lonac i zasolite ju. Kad zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj su se kuhali rigatoni.

2. Smiksajte grah ručnim mikserom i dodajte šalicu svježe vode dok smjesa ne postane glatka. Uključite pećnicu na otprilike 180 stupnjeva. 

3. Veliku tavu stavite na srednje jaku vatru, dodajte jednu žlicu maslinovog ulja i pirjajte češnjak dok ne omekša. Dodajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenine, smjesu od graha, jednu žličicu majčine dušice, crvenu papriku, jednu žličicu soli i pola žličice crnog papra. Kad zakuha, pirjajte na laganoj vatri pet minuta. Umiješajte pola parmezana i pecorina.

4. Ocijedite tjesteninu kad je gotova i vratite ju u lonac. Miješajte dobiveni umak dok se dobro ne sljubi s tjesteninom. Prebacite u posudu za pečenje i pospite preostalim sirom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Pecite dok ne dobijete zlatno-smeđu boju,  oko 10 minuta. Ukrasite majčinim dušicom i odmah poslužite.

Možete dodati i šunku, pršut ili još sireva. Ako želite još kremastiju paštu, ubacite malo vrhnja za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo