Za dobro raspoloženje i pun trbuh /

Kad je vani hladno, zapečeni kremasti rigatoni jedino su što vam preostaje

Image
Foto: Thinkstock

Zapečeni rigatoni sa sirom posebna su poslastica, ako ste ljubitelj tjestenine. Ako niste, uz njih ćete postati

10.1.2017.
16:15
Thinkstock
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 450 grama rigatona
  • limenka procijeđenog i osušenog cannellini graha (ili bilo kojeg drugog)
  • 350 grama naribanog parmezana
  • 350 grama svježe naribanog sira pecorino
  • 5 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje, sol, papar
  • svježa majčina dušica

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Stavite vodu u lonac i zasolite ju. Kad zakuha, ubacite tjesteninu i kuhajte dok ne postane al dente. Sačuvajte jednu šalicu vode u kojoj su se kuhali rigatoni.

2. Smiksajte grah ručnim mikserom i dodajte šalicu svježe vode dok smjesa ne postane glatka. Uključite pećnicu na otprilike 180 stupnjeva. 

3. Veliku tavu stavite na srednje jaku vatru, dodajte jednu žlicu maslinovog ulja i pirjajte češnjak dok ne omekša. Dodajte šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenine, smjesu od graha, jednu žličicu majčine dušice, crvenu papriku, jednu žličicu soli i pola žličice crnog papra. Kad zakuha, pirjajte na laganoj vatri pet minuta. Umiješajte pola parmezana i pecorina.

4. Ocijedite tjesteninu kad je gotova i vratite ju u lonac. Miješajte dobiveni umak dok se dobro ne sljubi s tjesteninom. Prebacite u posudu za pečenje i pospite preostalim sirom.

5. Pecite dok ne dobijete zlatno-smeđu boju,  oko 10 minuta. Ukrasite majčinim dušicom i odmah poslužite.

Možete dodati i šunku, pršut ili još sireva. Ako želite još kremastiju paštu, ubacite malo vrhnja za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo