Obilne juneće juhe su ukusna i pristupačna opcija za večeru. Juhe spadaju pod okrilje jela od sporo kuhane junetine i kao takva će svaki juneći komad dovesti do savršenstva. Ovo je vrijeme da upotrijebite jeftiniji komad junetine koji je žilaviji jer se nakon duljeg kuhanja pretvara se u komade koji se tope u ustima. Pa koji se onda dio junetine koristi za juhu?
Kada birate komad junetine za svoj recept za juhu, želite potražiti govedinu bogatu kolagenom, koja dolazi od teže radnih dijelova životinje. Jači mišići mogu imati manje masti, ali imaju visoku razinu vezivnog tkiva, što rezultira kolagenom. Kolagen je čvrst kad je sirov, ali proces kuhanja i kombinacija vremena, niske topline i tekućine će razgraditi vezivna tkiva, uključujući proteinski kolagen. Baš zbog toga je meso bogato kolagenom savršen dio junetine za juhu.
Najbolji dio junetine za juhu dolazi iz prednje četvrtine životinje koja se sastoji od dijelova vrata, lopatice i nadlaktice. Lako ga je pronaći i pristupačan je, što ga čini izvrsnim izborom za vašu juhu. Dakle sljedeći put kada budete tražili koji je dio junetine najbolji za juhu znati ćete da je to prednja četvrtina životinje. Sretno u daljnjem kuhanju!