Junetina s rižinim rezancima recept je za jelo koje se jednostavno i brzo priprema. Pripremite junetinu s rižinim rezancima i poslužite je kao glavno jelo.
Junetina s rižinim rezancima sastojci:
- 50 dkg junetine
- 20 dkg rižinih rezanaca
- 1 žlica vina sherry
- žlica sojinog umaka
- pola žličice šećera
- glavica luka
- svježa crvena paprika
- svježa zelena paprika
- 2 žlice umaka od graha
- ulje
- sol
- papar
Junetina s rižinim rezancima priprema:
Meso narežite na trakice i marinirajte sa sojinim umakom te bijelim paprom, šećerom i sherry vinom. Izmiješajte i prelijte preko mesa. Neka odstoji u hladnjaku oko pola sata.
Skuhajte rižine rezance.
U woku na ulju pecite marinirano meso oko 3 minute. Izvadite meso i dodajte papriku, kolutove luka i pržite oko dvije minute. Na kraju dodajte meso i tjesteninu te ulijte umako od crnog graha. Sve izmiješajte. Junetina s rižinim rezancima je gotova i spremna za posluživanje.