Recept i priprema /

Juneći rižoto odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Priprema junećeg rižota traje svega sat vremena. Saznajte kako pripremiti juneći rižoto na pravilan način.

19.3.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Juneći rižoto je super jelo za sve ljubitelje junetine. Radič ovom junećem rižotu daje jedinstveni okus koji morate kušati. Juneći rižoto s parmezanom je pravo bogatstvo okusa.

Sastojci za juneći rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2/3 šalice riže
  • 250 g junetine
  • 3 šalice juhe od povrća ili govedine
  • ljutika, nasjeckana
  • pola radiča, tanko narezanog
  • žlica maslaca
  • 1 čaša bijelog ili crvenog vina
  • ¼ šalice parmezana, naribanog
  • parmezan
  • papar

Priprema junećeg rižota:

Pripremite koru parmezana tako da sastružete gornji dio kore. U posebnom loncu lagano zakuhajte juhu. Junetinu narezanu na kockice dodajte u lonac i lagano kuhajte oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom, većem loncu, pirjajte luk na 2/3 maslaca dok ne postane proziran, zatim dodajte radič i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok ne omekša. U to dodajte junetinu koja se kuhala 30 min. Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta na srednjoj vatri. Dodajte vino i koru parmezana. Postavite mjerač vremena na 15 minuta.

Nastavite miješati. Ako se riža malo osuši, dodajte malo juhe i nastavite miješati. Kad istekne vrijeme, ugasite vatru, dodajte 2/3 naribanog parmezana i preostali maslac. Nastavite miješati 1 minutu. Rižoto s junetinom je gotov. Poslužite u zdjelicama, pospite preostalim naribanim parmezanom, malo mljevenog crnog papra i (po želji ako volite gorčinu radiča) ukrasite svježim, tanko narezanim radičem. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo