Recept i priprema / Juneći rižoto odlično glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Priprema junećeg rižota traje svega sat vremena. Saznajte kako pripremiti juneći rižoto na pravilan način.

19.3.2022.
10:48
Pixabay
VOYO logo

Juneći rižoto je super jelo za sve ljubitelje junetine. Radič ovom junećem rižotu daje jedinstveni okus koji morate kušati. Juneći rižoto s parmezanom je pravo bogatstvo okusa.

Sastojci za juneći rižoto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2/3 šalice riže
  • 250 g junetine
  • 3 šalice juhe od povrća ili govedine
  • ljutika, nasjeckana
  • pola radiča, tanko narezanog
  • žlica maslaca
  • 1 čaša bijelog ili crvenog vina
  • ¼ šalice parmezana, naribanog
  • parmezan
  • papar

Priprema junećeg rižota:

Pripremite koru parmezana tako da sastružete gornji dio kore. U posebnom loncu lagano zakuhajte juhu. Junetinu narezanu na kockice dodajte u lonac i lagano kuhajte oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom, većem loncu, pirjajte luk na 2/3 maslaca dok ne postane proziran, zatim dodajte radič i nastavite kuhati na srednje jakoj vatri dok ne omekša. U to dodajte junetinu koja se kuhala 30 min. Dodajte rižu i miješajte nekoliko minuta na srednjoj vatri. Dodajte vino i koru parmezana. Postavite mjerač vremena na 15 minuta.

Nastavite miješati. Ako se riža malo osuši, dodajte malo juhe i nastavite miješati. Kad istekne vrijeme, ugasite vatru, dodajte 2/3 naribanog parmezana i preostali maslac. Nastavite miješati 1 minutu. Rižoto s junetinom je gotov. Poslužite u zdjelicama, pospite preostalim naribanim parmezanom, malo mljevenog crnog papra i (po želji ako volite gorčinu radiča) ukrasite svježim, tanko narezanim radičem. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo