Za pripremu jela juneći filet u umaku od crnog vina potrebno vam je svega pola sata, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno. Juneći filet u umaku od crnog vina samo je jedan od načina kako možete pripremiti juneći biftek. Ovo glavno jelo oduševit će vaše ukućane.
Juneći filet u umaku od crnog vina sastojci:
- 1 kg junećeg bifteka
- 5 dcl crnog vina
- 1 jabuka
- 2 žlice pekmeza od šljiva
- žlica umaka za pečenje u prahu
- žlica maslaca
- sol
- papar
- ulje
Juneći filet u umaku od crnog vina priprema:
Na tavi pržite luk te dodajte narezanu jabuku na kockice. Sve posolite i popaprite te pirjajte oko dvije minute.
U posudi pomiješajte umak za pečenje s 2,5 dcl crnog ivna i dodajte jabuke, izmiješajte te dodajte preoslalo vino. Kuhajte oko 5 minuta. U umak dodajte pekmez i maslac i kada se sastojci povežu maknite s vatre.
Juneći file pecite na tavi sa svake strane oko 5 minuta. Jelo juneći filet u umaku od crnog vina, samo preostaje poslužiti jelo.