Glavno jelo / Juneći filet u umaku od crnog vina

Image

Kako na brzinu pripremiti juneći filet? Pripremite jelo juneći filet u umaku od crnog vina.

19.7.2021.
9:32
VOYO logo

Za pripremu jela juneći filet u umaku od crnog vina potrebno vam je svega pola sata, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno. Juneći filet u umaku od crnog vina samo je jedan od načina kako možete pripremiti juneći biftek. Ovo glavno jelo oduševit će vaše ukućane.

Juneći filet u umaku od crnog vina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg junećeg bifteka
  • 5 dcl crnog vina
  • 1 jabuka
  • 2 žlice pekmeza od šljiva
  • žlica umaka za pečenje u prahu
  • žlica maslaca
  • sol
  • papar
  • ulje

Juneći filet u umaku od crnog vina priprema:

Na tavi pržite luk te dodajte narezanu jabuku na kockice. Sve posolite i popaprite te pirjajte oko dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi pomiješajte umak za pečenje s 2,5 dcl crnog ivna i dodajte jabuke, izmiješajte te dodajte preoslalo vino. Kuhajte oko 5 minuta. U umak dodajte pekmez i maslac i kada se sastojci povežu maknite s vatre.

Juneći file pecite na tavi sa svake strane oko 5 minuta. Jelo juneći filet u umaku od crnog vina, samo preostaje poslužiti jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo