Glavno jelo /

Juneći but u komadu - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Juneći but možete pripremiti u komadu na jednostavan i brz način. Kako se priprema juneći but u komadu donosi recept.

4.5.2023.
16:55
Pixabay
VOYO logo

Kako bi bila uspješna priprema junećeg buta on mora ostati sočan i mekan. Ako imate komad junećeg buta od 1 kilogram, možete ga pripremiti u komadu. Vrijeme pečenja za juneći but od 1 kilograma iznosi 20 minuta.

Sastojci za pripremu junećeg buta u komadu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg junećeg buta
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice svježeg ružmarina - prema želji
  • 2 žlice svježeg timijana - prema želji
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Kako pripremiti juneći but u komadu:

Izvadite juneći but iz hladnjaka pola sata prije pripreme. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juneći but natrljajte maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom prema ukusu. Na maslinovom ulju na tavi kratko zapecite juneći but sa svih strana. Premjestite juneći but u lim za pečenje, premažite mješavinom začina (rumžmarina, češnjaka i timijana) i pecite u pećnici oko 20 minuta.

Juneći but pečen u komadu ostat će sočan i mekan. Neka odstoji barem 10 minuta prije rezanja kako bi zadržao sve sokove. Poslužite ga uz prilog prema želji i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo