Kako bi bila uspješna priprema junećeg buta on mora ostati sočan i mekan. Ako imate komad junećeg buta od 1 kilogram, možete ga pripremiti u komadu. Vrijeme pečenja za juneći but od 1 kilograma iznosi 20 minuta.
Sastojci za pripremu junećeg buta u komadu:
- 1 kg junećeg buta
- 4 češnja češnjaka
- 2 žlice svježeg ružmarina - prema želji
- 2 žlice svježeg timijana - prema želji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Kako pripremiti juneći but u komadu:
Izvadite juneći but iz hladnjaka pola sata prije pripreme. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Juneći but natrljajte maslinovim uljem i začinite sa soli i paprom prema ukusu. Na maslinovom ulju na tavi kratko zapecite juneći but sa svih strana. Premjestite juneći but u lim za pečenje, premažite mješavinom začina (rumžmarina, češnjaka i timijana) i pecite u pećnici oko 20 minuta.
Juneći but pečen u komadu ostat će sočan i mekan. Neka odstoji barem 10 minuta prije rezanja kako bi zadržao sve sokove. Poslužite ga uz prilog prema želji i uživajte.