Pripremite rižu na nešto drugačiji način, pripremite je na juhu. Juha s rižom odlično je predjelo koje će vas oduševiti.
Sastojci za juhu s rižom:
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 200 g kukuruza šećerca
- 250 g riže
- 400 g limenke graha
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 2 kuhana pileća prsa bez kože
- nasjeckani korijander
Juha s rižom priprema:
Za početak pripreme juhe s rižom najprije je potrebno zagrijati ulje u velikoj tavi za prženje i peći luk na njoj otprilike pet minuta, dok ne dobije karakterističnu žućkastu boju. Pazite da ga previše ne zapečete, jer ćete si uništiti jelo već u startu.
Ubacite papriku i kuhajte još dodatne dvije minute, a zatim dodajte kukuruz šećerac i rižu. Dobro promiješajte i kuhajte još minutu do dvije.
Nakon toga za juhu s rižom još ubacite crni grah i temeljac. Zakuhajte, smanjite na laganoj vatri, a zatim dodajte polovicu piletine iz recepta i korijander. Ohladite oko tri minute, a zatim još uvijek toplu juhu s rižom izlijte u zdjelice.
Pospite preko ostatka piletine i korijandera. Poslužite s komadićem guakamolea i kiselim vrhnjem po vašoj želji.