Predjelo /

Ukusna juha s jetrenim knedlima

Image

Juhe se mogu pripremati na različite načine, s različitim sastojcima. Kako pripremiti juhu s jetrenim knedlima?

15.7.2021.
16:08
VOYO logo

Juha s jetrenim knedlima priprema se nešto više od sat vremena, priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusna juha.

Juha s jetrenim knedlima odličan je izbor kao predjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juha s jetrenim knedlima sastojci:

  • 20 dkg starih dva dana peciva (žemlje)
  • 2 jaja
  • 0,8 dcl mlijeka
  • 2 dkg maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica peršina (nasjeckanog)
  • 13 dkg telećih jetrica
  • pola žličice mažurana
  • 2 goveđe mesne kockice
  • žlica vlasca
  • krušne mrvice
  • sol
  • papar

Juha s jetrenim knedlima priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi izmiješajte jaja s mlijekom te prelijte preko željica koje ste narezali na kockice.

Na maslinovom ulju pržite luk koji ste malo posolili dok ne omekša. Dodajte češnjak i peršin te malo poparite. Kada se ohladi smjesa prelijte je preko žemlji.

Dodajte u smjesu narezana jetrica i mažuran te umijesite tijesto. Neka smjesa odstoji 15 minuta kako biste rukama mogli naprviti knedle koje ćete staviti u vruću juhu napravljenu od goveđih kocki. Kuhajte 20-ak minuta i juha s jetrenim knedlima je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo