Juha s jetrenim knedlima priprema se nešto više od sat vremena, priprema je nešto zahtjevnija, ali rezultat je ukusna juha.
Juha s jetrenim knedlima odličan je izbor kao predjelo.
Juha s jetrenim knedlima sastojci:
- 20 dkg starih dva dana peciva (žemlje)
- 2 jaja
- 0,8 dcl mlijeka
- 2 dkg maslaca
- 2 češnja češnjaka
- žlica peršina (nasjeckanog)
- 13 dkg telećih jetrica
- pola žličice mažurana
- 2 goveđe mesne kockice
- žlica vlasca
- krušne mrvice
- sol
- papar
Juha s jetrenim knedlima priprema:
U posudi izmiješajte jaja s mlijekom te prelijte preko željica koje ste narezali na kockice.
Na maslinovom ulju pržite luk koji ste malo posolili dok ne omekša. Dodajte češnjak i peršin te malo poparite. Kada se ohladi smjesa prelijte je preko žemlji.
Dodajte u smjesu narezana jetrica i mažuran te umijesite tijesto. Neka smjesa odstoji 15 minuta kako biste rukama mogli naprviti knedle koje ćete staviti u vruću juhu napravljenu od goveđih kocki. Kuhajte 20-ak minuta i juha s jetrenim knedlima je spremna za posluživanje.