Juha od kestena i vrganja savršena je kremasta i aromatična juha idealna za predjelo. Iznenadite svoje ukućane i pripremite im nešto novo. Ako želite kremastiju juhu dodajte vrhnje za kuhanje.
Sastojci za juhu od kestena i vrganja:
- 30 dkg kestena
- 20 dkg vrganja
- luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 litra povrtnog temeljca
- maslac
- sol
- papar
Priprema juhe od kestena i vrganja:
Skuhajte kestene i ogulite. Na maslacu dinstajte nasjeckani luk i češnjak nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Dodajte kestene i vrganje. Promiješajte i dinstajte ih nekoliko minuta. Podlijevajte s povrtnim temeljcem ili vodom. Kada smjesa zakuha kuhajte još na laganoj vatri oko pola sata.
Kada kesteni omekšaju, maknite s vatre i ohladite. Na kraju premjestite u blender ili uz pomoć štapnog miksera napravite glatku smjesu. Ponovno vratite na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje prema želji. Uz pomoć vrhnja juha će biti kremastija. Dovoljno je zagrijati juhu i začiniti još sa soli i paprom prema želji.