Krem juhe /

Juha od kestena i vrganja - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Kesten i vrganji savršena su kombinacija u kremastoj i aromatičnoj juhi. Kako se radi juha od kestena i vrganja otkriva recept.

3.5.2023.
15:21
Pixabay
VOYO logo

Juha od kestena i vrganja savršena je kremasta i aromatična juha idealna za predjelo. Iznenadite svoje ukućane i pripremite im nešto novo. Ako želite kremastiju juhu dodajte vrhnje za kuhanje.

Sastojci za juhu od kestena i vrganja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 dkg kestena
  • 20 dkg vrganja
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 litra povrtnog temeljca
  • maslac
  • sol
  • papar

Priprema juhe od kestena i vrganja:

Skuhajte kestene i ogulite. Na maslacu dinstajte nasjeckani luk i češnjak nekoliko minuta dok ne omekšaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte kestene i vrganje. Promiješajte i dinstajte ih nekoliko minuta. Podlijevajte s povrtnim temeljcem ili vodom. Kada smjesa zakuha kuhajte još na laganoj vatri oko pola sata.

Kada kesteni omekšaju, maknite s vatre i ohladite. Na kraju premjestite u blender ili uz pomoć štapnog miksera napravite glatku smjesu. Ponovno vratite na vatru i dodajte vrhnje za kuhanje prema želji. Uz pomoć vrhnja juha će biti kremastija. Dovoljno je zagrijati juhu i začiniti još sa soli i paprom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo