Recept i priprema /

Kako pripremiti juhu od junetine?

Image
Foto: Pixabay

Juha od junetine je svima najdraža juha za nedjeljni ručak. U kombinaciji sa povrćem, juha od junetine je pravi specijalitet!

11.6.2022.
13:32
Pixabay
VOYO logo

Juha od junetine ne samo da je ukusan obrok već može poslužiti i kao temeljac. Ako se juha od junetine koristi kao temeljac možete ju zamrznuti i iskoristiti kada želite.

Lista sastojaka za juhu od junetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg junetine
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • 2 peršina list i korijen
  • 1 l vode
  • celerov list
  • sol

Juha od junetine recept:

Junetinu stavite u hladnu vodu i stavite na štednjak. Lonac pokrijte i pričekajte da zavri. Kada voda zavri dodajte sol, celerov list i cijelu glavicu luka. Također, u juhu od junetine prema želji možete dodati i list kupusa ili kelja. Navedene sastojke kuhajte barem jedan sat pa procijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada u juhu od junetine možete dodati mrkvu, peršin i ostale začine. Juhu pokrijte i pustite da opet zavri. Juhu kuhajte na laganoj temperaturi još kroz pola sata. Nakon pola sata iz juhe izvadite meso, a u juhu zakuhajte krpice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo