Juha od junetine ne samo da je ukusan obrok već može poslužiti i kao temeljac. Ako se juha od junetine koristi kao temeljac možete ju zamrznuti i iskoristiti kada želite.
Lista sastojaka za juhu od junetine:
- 50 dkg junetine
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- 2 peršina list i korijen
- 1 l vode
- celerov list
- sol
Juha od junetine recept:
Junetinu stavite u hladnu vodu i stavite na štednjak. Lonac pokrijte i pričekajte da zavri. Kada voda zavri dodajte sol, celerov list i cijelu glavicu luka. Također, u juhu od junetine prema želji možete dodati i list kupusa ili kelja. Navedene sastojke kuhajte barem jedan sat pa procijedite.
Sada u juhu od junetine možete dodati mrkvu, peršin i ostale začine. Juhu pokrijte i pustite da opet zavri. Juhu kuhajte na laganoj temperaturi još kroz pola sata. Nakon pola sata iz juhe izvadite meso, a u juhu zakuhajte krpice.