Recept za ukusnu i zasitnu juhu od jetrica
Ako ste ljubitelj juha i tražite nešto novo za isprobati, juha od jetrica je savršen izbor. Ova juha punog okusa i bogata hranjivim tvarima, izvrsno je jelo za hladne zimske dane. Sastojci potrebni da se pripremi juha od jetrica su:
400 g jetrica
1 srednje veliki luk, sjeckani
3 češnja češnjaka, usitnjena
1 mrkva, oguljena i narezana na male kockice
1 krumpir, oguljen i narezan na male kockice
1,5 l pileće juhe
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
Sol i papar po ukusu
Svježi peršin za garniranje
Počnite pripremati juhu od jetrica tako što ćete očistiti jetrica i narezati ih na male kockice. U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane mekan. Dodajte narezanu mrkvu i krumpir te nastavite pirjati dok povrće ne omekša.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate juhu od jetrica je dodati narezana jetrica u tavu i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju. Uspite pileću juhu i dovedite juhu do vrenja. Smanjite vatru i kuhajte juhu oko 20 minuta, dok svi sastojci ne postanu potpuno mekani. U maloj zdjelici pomiješajte brašno s malo vode kako biste napravili glatku pastu. Uspite pastu u tavu s juhom i miješajte dok se juha ne zgusne. Začinite solju i paprom prema ukusu. Juha od jetrica već je gotova i spremna za posluživanje. Poslužite ju vruću, ukrašenu svježim peršinom.