Ljeto donosi svježe rajčice pa je to idealno vrijeme da se pripremi juha od domaće rajčice. Juha od domaće rajčice odlično odgovara uz rižu ili fine domaće rezance!
Lista sastojaka za juhu od domaće rajčice:
- 6 dcl pasirane domaće rajčice
- 1 glavica luka
- malo ulja
- 1 kocka goveđeg temeljca
- žličica šećera prema želji
- papar
- sol
Juha od domaće rajčice priprema:
Na zagrijano ulje dodajte brašno i dinstajte ga. U pripremljenu zapršku dodajte sitno nasjeckani luk i kratko ga dinstajte. Ulijte pasiranu domaću rajčicu i miješajte na laganoj vatri dok se ne spoji sa zaprškom i lukom.
Zatim dodajte temeljac, začine i šećer. Ako je rajčica kisela, možete dodati i više od dvije žličice šećera. Juhu promiješajte da se svi sastojci prožmu i pustite da zavri. Kada je juha od domaće rajčice zakuhala, ostavite je da se kuha još desetak minuta na laganoj vatri.