Recept i priprema / Juha od artičoke zanimljivo i ukusno predjelo

Image
Foto: Pixabay

Jeste li probali pripremiti artičoke na juhu? Ako niste vrijeme je da probate egzotičnu juhu od artičoke.

17.4.2022.
16:35
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan, prilagodljiv recept za juhu od artičoke izuzetno je popularan u proljeće, odnosno u sezoni artičoka. Juha od artičoke ima lijepu svijetlozelenu boju, dubok zemljani okus i svilenkastu kremastu teksturu. Kako se priprema juha od artičoke?

Sastojci potrebni za pripremu juhe od artičoke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • bijeli luk
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 stabljike celera
  • 20 dkg krumpira
  • 35 dkg srca artičoke
  • 6 dcl juhe od povrća
  • sol
  • papar
  • 6 listova kadulje

Za pripremu juhu od artičoke najprije pirjajte luk na maslinovom ulju, na srednje jakoj vatri u loncu, miješajući 3-4 minute. Dodajte češnjak i smanjite vatru na srednje. Pirjajte češnjak dok ne zamiriše, još 2-3 minute. Dodajte celer, pirjajte 1 minutu. Dodajte krumpir, srca od artičoka, juhu, listove kadulje i sol. Pustite da juha od artičoke zavrije, poklopite i smanjite vatru te kuhajte oko 15 minuta.

Juha od artičoke još nije gotovo. Stavite juhu od artičoke u posudu od blendera i blendajte dok juha od artičoke više ne bude vlaknasta. Vratite juhu od artičoka u lonac na vrlo laganoj vatri. Dodajte malo ocijeđenog limuna te sve zajedno izmiješajte. Juha od artičoke je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo